Uutiset

SIVAKASTA KYLÄKIRJA! Vanhoja valokuvia ja muisteluksia elämästä Sivakan kylässä Valtimolla otetaan vastaan osoitteessa Peri-Sivakantie 250, 75700 Valtimo tai marjoriinah@gmail.com. Heitetään sukujen vanhat kaunat nurkkaan ja tehdään yhdessä kulttuuriteko! Lisää kirjoittajia kaivataan ryhmäämme. Yhteydenotot em. osoitteeseen. Kirjoitukset lähetetään osoitteeseenmailto:sivakankylakirja@gmail.com

 

KESÄKAHVILA auki ke-su 1.6.-31.8.2022 klo 12-17.  Muina aikoina tilauksesta WhatsApp tai GSM 0505994630

Perinnepihan koiruli kuoli lyhyen sairauden murtamana11-vuotissyntymäpäivänään 13.4.2018. Meillä on Mustia kova ikävä! Haudalle on istutettu samettikukkia. Muistokirjoitus tulee Mustin päiväkirjaan kunhan suru helpottaa.     

 
RAIVAUSTALKOOT LA 19.8. klo 8-16. Raivataan kylätien ainut näköala puhtaaksi vesakoista. Omat vesurit ja raivaussahat mukaan! Hernekeittoa ja munkkikahvit. Tervetuloa!
 
KESÄKAUDEN PÄÄTTÄJÄISET SU 27.8.2017 klo 12-16. Kahvin/teen kanssa mansikkakermakakkua, pullaa, karjalanpiirakoita. Kaikki laktoosittomia. Kahvituksen hinta 4 € / hlö. Samalla vietämme Eila-emännän syntymäpäiviä. Kukkien tai lahjojen sijasta mahdolliset muistamiset S-pankin tilille FI40 3939 0057 0842 95. Varoilla hoidetaan Yläpihan perinnemaisemia.
 
Yläpihan kesäkahvila, kirpputori, kotimuseo ja suurta kiinnostusta herättänyt Aittagalleria ovat avoinna su 27.8.2017 asti päivittäin klo 12-16. Tervetuloa taatusti tuoreelle kahville!
 
Kylätapahtuma oli yleisömenestys. Valtimon kesäpäiväviikolla kävi myös kunnanjohtaja Leena Mustonen tutustumassa kyläämme.
 
SIVAKAN KYLÄTAPAHTUMA LA 8.7. KLO 14.00 ALKAEN. 
 
AITTAGALLERIA avautuu juhannuksena. Monipuolinen näyttely suvun taidetta ja käsitöitä lähes sadan vuoden ajalta. Vapaaehtoinen kannatusmaksu 2 €.
 
Kesäkahvila on avautunut yleisön pyynnöstä jo kaksi viikkoa ennen juhannusta! Olemme auki päivittäin klo 12-16 elokuun puoliväliin asti. Jos ei tarjoilijaa paikalla, termarista voi itse kaataa. Maksu peltipurkkiin. Tule testaamaan uudet kaatimet, pullalautaset ja kahvilusikat!
 
Kesäksi tilattiin uusia postikortteja.Valikoimissa on peräti kuusi eri vaihtoehtoa. Huom! Myös joulukortteja. Syntymäpäivä- tms. sankaria voit muistaa Yläpihan käsintehdyllä lahjakortilla.
 
Kylämme kotisivuilla nyt kunnollinen osoite. Seuraa www.sivakka.net, tiedät viimeisimmät kylän kuulumiset! Päätteet fi ja com olivat jo varattuja. Sivakka on suosittu nimi!
 
Lähiviikot menevät maataloustöiden parissa. Pinta-alatarkastuksessa vähentynyt peltoala 10 aaria on nyt hankittava jostain takaisin. Edellisistä kokemuksista tietäen, suuri on urakka raivata vesoittuneita ja kivikkoisia aloja käsityönä ilman kunnollisia työvälineitä. Valtimon ev.lut. seurakunnan kirkkokuoro vierailee meillä 1.6.
 
Äitienpäivälounas 14.5. klo 12-16. Karjalanpaistia, keitettyjä perunoita lisukkeineen (lakt. & glut.) Karjalanpiirakoita (lakt.) ja leipää (lakt./glut.). Vettä, maitoa. Jälkiruokana lakkakermatäytekakkua (lakt.) tai unelmatorttua (lakt. & glut.) kahvin/teen/kaakaon/mehun kera. Hinta 15€ / 8€.  Voi tulla myös pelkästään kahville tai kirppisostoksille. Tervetuloa!

 

Kahvio on auki vappunaattona klo 12-16. Tuoreita laktoosittomia munkkirinkilöitä. Myös karjalanpiirakoita (lakt.) ja Yläpihan omia postimerkkejä. Tervetuloa!

 

Yhteystiedot

Yläpihan Tila
Peri-Sivakantie 250
VALTIMO
75700

+358505994630